Jongeren die aan de voorstelling meedoen poseren bij De Krachtcentrale.
Jongeren die aan de voorstelling meedoen poseren bij De Krachtcentrale. Foto: Dynamic Arts

Jongeren spelen theatervoorstelling bij Connect

Cultureel

HUIZEN - Stichting Dynamic Arts organiseert dit jaar een nieuw jongerentheaterproject onder de naam PROTON. Bij deze editie bundelt Stichting Dynamic Arts haar creatieve krachten met Stichting FRANKIEgoesFRANK.

Rond het thema ‘Kracht’ worden Gooise jongeren gestimuleerd elkaar te helpen groeien en in hun eigen kracht te gaan staan. De voorstelling is zondag 24 april in jongerencentrum Connect aan het Gooierserf 124.

Als gevolg van de coronapandemie, kregen veel jongeren mentale klachten. Kunst en creatieve activiteiten geven jongeren handvatten waarmee ze hun zelfredzaamheid kunnen ontwikkelen. PROTON is hét project dat jongeren een podium biedt waarop ze hun eigen talenten kunnen tonen. 

Repeteren
De groep jongeren sloeg in februari aan het repeteren. Jonge muzikanten en dansers werden gekoppeld aan artistieke coaches van FrankieGoesFrank.

Het muzikale gedeelte van de voorstelling is door de jongeren zelf geproduceerd. Persoonlijke verhalen en de vraag wat ‘kracht’ voor jongeren betekent, vormen in de voorstelling de rode draad.

Door hele gebouw
Tijdens de voorstelling neemt de groep jongeren haar bezoekers mee door het hele gebouw. De bezoekers stappen als het ware in de wereld van jongeren die met gebruik van hun stem en talent een statement maken.

Kaarten kunnen worden besteld via dynamicarts.nl. Er zijn drie tijdsloten: 15.00 tot 16.00 uur, 17.00 tot 18.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur.

Uit de krant