Ingrid van Proosdij (53).
Ingrid van Proosdij (53). Foto: Susan Haveman

50plus-vrouwen worden in het zonnetje gezet in De Krachtcentrale

Cultureel

HUIZEN - Portretfotograaf Susan Haveman opent op 6 mei haar eerste expositie in De Krachtcentrale: ‘50 vrouwen boven de 50 - niet meer piep, wel sprankelend’. 

“Vorig jaar ben ik 50 geworden”, legt Susan uit. “Ik had daar zelf geen moeite mee, maar vriendinnen van mij wel. Daarom leek het me mooi om juist die vrouwen, die moeite hebben met de mijlpaal, te laten zien dat 50 geen synoniem meer is voor oud, bejaard en achter de geraniums.”

Volop in het leven
Ouder worden gebeurt vaak niet zonder kleerscheuren, vertelt Susan. “Iedereen loopt ze op, sommige groot, sommige klein. Het is de kunst om dan nog steeds van het leven te genieten. En dat doen de vijftig vrouwen die ik in de loop van vorig jaar heb mogen fotograferen.”

“50plus-vrouwen staan volop in het leven, gaan uitdagingen aan en kiezen eindelijk voor zichzelf. Ze sprankelen!”

Expositie
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de expositie op Susans verjaardag, 29 december, zou worden geopend. “Maar daar gooide corona roet in het eten.”

Nu mag het wel, op 6 mei. Bijna alle geportretteerde vrouwen zullen aanwezig zijn bij de opening. De expositie blijft vervolgens het hele weekend hangen.

Uit de krant