Afbeelding
Foto: Jasper Bon

Trio Pleyel laat ‘intimiteit van kamermuziek’ zien in De Engel

Cultureel

HUIZEN - Pianotrio Trio Pleyel verzorgt vrijdag 20 mei een avondconcert in De Engel.  

De musici Feyona van Iersel (viool), Eva Smit (altviool) en Martijn Smits (piano) kennen elkaar van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij verdienden hun sporen als solist en als orkestmusicus, maar hebben bovenal een passie voor de intimiteit van de kamermuziek.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Trio Pleyel. Foto: Martijn Smits

Centraal op het programma staat het Kegelstatt trio van Wolfgang Amadeus Mozart. “Mozart hield van het café, van biljarten en kegelen en zou dit fantastische trio en passant in een middag op de kegelbaan hebben gecomponeerd.

Max Bruch
Ook staan er werken van de Duitse componist Max Bruch op de lessenaar. Trio Pleyel speelt een aantal delen uit Bruchs ‘Acht Stücke’: intens romantische en diep gepassioneerde muziek.

Tot slot spelen de musici drie liederen van Mikhaïl Glinka in een bewerking voor pianotrio. Glinka wordt gezien als de vader van de Russische muziek, maar verbleef lange tijd in Wenen, Berlijn, Italië, Spanje en Oekraïne en haalde ook daar zijn muzikale inspiratie vandaan.

Het adres van De Engel is César Francklaan 13. De zaal is open om 19:45 uur en het concert zal rond 22.00 uur zijn afgelopen. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 15 euro en voor kinderen 7,50 euro. De prijs is inclusief koffie of een drankje in de pauze. Reserveren kan via scarbomusica.nl/bespreking.php of 035-5380827.

Uit de krant