Theaterroute 2022: ‘De slag om de Zuiderzee’
Theaterroute 2022: ‘De slag om de Zuiderzee’ Foto: Ellen Cornegoor Fotografie

Kaartverkoop Theaterroute Huizen en Blaricum gestart

Cultureel

HUIZEN - De kaartverkoop van de Theaterroute Huizen en Blaricum, die van 5 tot en met 10 september plaatsvindt, is gestart.

“Voor diverse avonden zijn nog kaarten en passe partouts beschikbaar”, meldt de organisatie. De kaarten zijn te koop via eindeloostheaterwerk.nl/theaterroute-tickets.. 

Verrassende route
“De Theaterroute is een avontuurlijke en verrassende route door Huizen en Blaricum”, legt de organisatie uit.

“Tijdens de route word je door een gids meegenomen naar verschillende historische locaties, waar je korte theatervoorstellingen beleeft over de geschiedenis van het Gooi en Huizen en Blaricum in het bijzonder.”

Zuiderzee
“Dit jaar zijn een aantal voorstellingen geschreven rond het thema ‘De slag om de Zuiderzee’”, licht artistiek leider en regisseur Johan Verheij toe.

“Ik heb de eerste repetities gezien, het wordt echt een memorabele editie. Ik kan niet wachten.”

Slotvoorstelling
De voorstellingen worden gespeeld door professionele acteurs, acteurs uit de regio en aanstormende talenten. Onderweg van de ene naar de andere locatie vertelt de gids over de plekken waar de groep langs loopt.

Aan het einde van de route komen de verschillende groepen bij elkaar om samen naar de slotvoorstelling te kijken, waarna de avond wordt afgesloten met een borrel.

Subsidie
“De laatste hand wordt nu gelegd aan de kostuums en de rekwisieten verzameld”, vertelt Verheij verder, “maar ik ben ook nog op zoek naar bedrijven in het Gooi die een hart voor cultuur hebben en de Theaterroute willen steunen.”

De afgelopen vijf edities heeft de organisatie subsidie ontvangen vanuit de gemeente Huizen. “Helaas moeten we het dit jaar zonder deze steun doen. Partners en sponsoren zorgen samen voor financiering.”

Meer informatie over de Theaterroute is te vinden op theaterroute-huizen.nl.

Uit de krant