Tot 13 augustus is de gratis foto-expositie 'Kleurrijk Ouder Worden' te bekijken op de begane grond.
Tot 13 augustus is de gratis foto-expositie 'Kleurrijk Ouder Worden' te bekijken op de begane grond. Foto: Cordaan De Marke-De Meenthoek

Zomeractiviteiten voor bewoners De Marke-De Meenthoek

Cultureel

HUIZEN - Woon- en zorgcentrum Cordaan De Marke-De Meenthoek heeft verschillende vermakelijke belevenissen voor bewoners op de planning staan. Deze zomeractiviteiten staan in het teken van Frankrijk en de Prideweek.

Het welzijnsteam van De Marke-De Meenthoek heeft aan bewoners gevraagd welk vakantieland ze het liefst terugzien. De meeste stemmen gingen naar Frankrijk.

Frankrijk
Zodoende staan er in augustus allerlei Franse activiteiten gepland. Zo kunnen bewoners deelnemen aan een jeu de boules-middag en genieten van une boule de glace en accordéonmuziek.

Daarnaast komt Caroline Erkelens Franse chansons zingen onder het genot van een crêpe. Wijnliefhebber Wim Vis neemt bewoners mee door de streken van Frankrijk aan de hand van een wijnproeverij. 

En chef-kok Frank heeft een bijpassend menu samengesteld, onder andere met huisgemaakte Franse uiensoep.

Pride acceptatie
“Maar eerst trappen we augustus af met een aantal roze activiteiten in het teken van de Prideweek”, meldt De Marke-De Meenthoek.

Tot 13 augustus is de gratis foto-expositie ‘Kleurrijk Ouder Worden’ te bekijken op de begane grond. Met deze expositie wil Cordaan de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit onder ouderen zichtbaarder en bespreekbaarder maken. 

Terug in de kast
“Ook met een zorgvraag moet je jezelf kunnen zijn. Bij de huidige generatie ouderen zien we helaas nog steeds dat mensen terug de kast ingaan op het moment dat ze in een verpleeghuis komen wonen.”

Hoewel niet alle geportretteerde ouderen een LHBTQI-achtergrond hebben, dragen zij wel de gezamenlijke boodschap uit. “Iedereen mag zijn wie die is en houden van wie die wil.”

Meezingo
In het teken van Prideweek is er voor bewoners ook een ‘MeeZingo’ georganiseerd; een bingo met meezingers in een Pride jasjes, begeleid door Diederick Ensink en April Summer.

Uit de krant