Wethouder Roland Boom krijgt het eerste exemplaar uit handen van Femke Krone.
Wethouder Roland Boom krijgt het eerste exemplaar uit handen van Femke Krone. Foto: Femke Krone

Eerste exemplaar ‘Polle de Pinguïn’ overhandigd

Cultureel

HUIZEN - Kinderboekenschrijfster en percussioniste Femke Krone heeft donderdag 22 september het eerste exemplaar van haar nieuwe boek ‘Polle de Pinguïn’ overhandigd aan wethouder Roland Boom.

Met haar boek vraagt Femke aandacht voor meer muziek op school. “Het is belangrijk voor kinderen om zich emotioneel te uiten zonder woorden.”

Kinderleven
In het boek beleeft Polle de Pinguïn samen met zijn familie en vriendjes twaalf avonturen. Diverse situaties die spelen in een kinderleven, komen met bijbehorende emoties voorbij. Zo komen onder andere de thema’s school, familie, heimwee en verliefdheid voorbij.

Ook heeft muziek een groot aandeel in de verhalen. Femke heeft dan ook een Polle-lied gemaakt bij het boek. Hierdoor komt de kleine pinguïn tot leven. 

Workshops
“Door middel van dit boek en de muziek zoals de percussie workshops en de interactieve voorleessessies die Femke gaat geven, hopen wij dat kinderen zich beter kunnen gaan uiten”, vertelt Focus and Fun, de stichting waarmee Femke heeft samengewerkt.

De eerste Polle-workshops zijn al gegeven in de bibliotheek van Huizen aan twee groepen 3/4 van de Gooische Montessorischool. 

Uit de krant