Harmonieorkest Prinses Irene.
Harmonieorkest Prinses Irene. Foto: Wouter Bianchi

Harmonieorkest Prinses Irene en zangers uit het Gooi samen te horen in De Morgenster

Cultureel

HUIZEN - In kerk De Morgenster in Hilversum wordt vrijdag 9 december een bijzonder kerstconcert opgevoerd. Het Goylants Kamerkoor brengt dan, samen met Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen, een in alle opzichten gevarieerd programma.

Zo zingt het koor in a capella enkele traditionele Engelse carols, in bewerkingen uit vroeger eeuwen, maar ook het verrassende On Christmas Day van de hedendaagse componist Richard Rodney Bennett. 

De blazers van Prinses Irene spelen onder andere een feestelijke Christmas Intrada van Alfred Reed, en de Carols of Old van Geert Jan Kroon.

Knappe arrangementen
Daarnaast zijn de leden van Prinses Irene en het koor in wisselende combinaties te horen met onder andere een Portugees en een Zweeds kerstlied.

De knappe arrangementen van diverse stukken werden gemaakt door Dirk van der Niet, klarinettist, componist en ook nog zanger in het Goylants Kamerkoor. Harmonieorkest Prinses Irene wordt gedirigeerd door Joop Boerstoel, het koor staat onder leiding van Bas Halsema.

Praktische informatie
Harmonieorkest Prinses Irene en Goylants Kamerkoor treed vrijdag 9 december om 20.00 uur op in De Morgenster, Seinstraat 2, Hilversum. Entree kost 15 euro, inclusief koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Kaarten zijn verkrijgbaar via leden van Prinses Irene of aan de zaal.

Uit de krant