Na acht jaar neemt Nienke de Wit afscheid van het Huizer Museum.
Na acht jaar neemt Nienke de Wit afscheid van het Huizer Museum. Foto: Bob Awick

Afscheid Nienke de Wit met instaprondleiding en receptie

Cultureel

HUIZEN - Directeur Nienke de Wit neemt vrijdag 3 februari afscheid van het Huizer Museum. Ter afscheid organiseert het museum vanaf 15.00 uur nog één keer een “instaprondleiding”, gegeven door Nienke. Vanaf 16.00 uur vindt een receptie plaats in theater De Boerderij.

Door middel van de tentoonstellingen heeft Nienke de Wit verhalen verteld over de cultuurhistorie van Huizen en de regio. 

Ze legt daarbij graag een relatie tussen historische verhalen en ons dagelijks leven. Als geen ander kan zij de objecten en de kunst die het museum toont tot leven brengen.

Tentoonstelling ‘Leer van Vis’
Vissenleer, in veel gevallen segrijn genoemd, is een afvalproduct dat in het kader van duurzaamheid steeds meer in de belangstelling staat. We kennen het echter al heel lang, en de tentoonstelling laat een aantal oude en nieuwe toepassingen zien.

Bij de andere tentoonstelling, Hollandse Nieuwe, maak je kennis met de foto’s van Jackie B en de verhalen die deze foto’s vertellen.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd de rondleiding of receptie te bezoeken en kunnen zich aanmelden via bureau@huizermuseum.nl

Uit de krant