Dit jaar geen Harleydag.
Dit jaar geen Harleydag. Archieffoto: Bob Awick

Harleydag gaat definitief niet door

Cultureel

HUIZEN - De Harleydag gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie besloten. Deze week is bekend geworden dat er geen subsidie wordt verstrekt door de gemeente Huizen.

“Na twee zeer succesvolle edities is het voor ons zeer zwaar om deze beslissing te moeten nemen. Deze eerste twee edities hebben we volledig zelfstandig georganiseerd zonder subsidie en de kosten privé gefinancierd”, aldus de organisatie.

“Doordat het evenement steeds groter wordt en het aantal bezoekers alleen maar toeneemt, moeten er maatregelen worden genomen om alles veilig en goed te laten verlopen voor iedereen. Dit brengt hogere kosten met zich mee.”

Te kort dag
“Hierdoor is het financiële risico zo groot geworden dat we het niet meer privé kunnen dragen. Daarom hebben we tijdig een subsidieaanvraag gedaan bij de gemeente.” 

“We hebben veel communicatie gehad met de gemeente en veel deadlines verschoven omdat de politieke besluitvorming veel tijd nodig had. Maar helaas heeft de gemeente blijkbaar andere prioriteiten ten opzichte van evenementen.”

“Omdat we zoveel tijd zijn bezig geweest met de gemeente, is het te kort dag om het evenement nog in een andere gemeente te laten plaatsvinden, die wel de meerwaarde van het evenement ziet en wil ondersteunen.”

Uit de krant