Maan treedt op de Huizerdag op. (foto: Laura Oldenbroek)
Maan treedt op de Huizerdag op. (foto: Laura Oldenbroek)

Maan en modeshow op Huizerdag

Cultureel

HUIZEN – De 30ste Huizerdag op vrijdagavond 9 en zaterdag 10 september zal dit jaar een Caribisch feest worden met als motto Grande Fiësta. De Stichting Huizerdag heeft inmiddels Maan van The Voice of Holland geboekt om zaterdag op te treden op Plein 2000.

Tot grote vreugde van het bestuur van de Stichting Huizerdag zijn er twee in het oog springende feestelijke publiekstrekkers in het programma opgenomen: een grote kermis op de Naarderstraat en de modeshow tijdens het Voorproefje op de avond voorafgaand aan de Huizerdag.

Oostermeent
Nieuw is de bijdrage van winkelcentrum Oostermeent, waar een week eerder, op zaterdag 3 september, de feestelijke Kick Off de start van de Huizerdag zal inluiden. Vanaf 14.00 uur tot ongeveer 18.00 uur is er dan een leuk programma voor iedereen op de Oostermeent.

De kinderen kunnen zich uitleven op twee waterbanen, een geweldig waterspektakel. Droge kleding meenemen is daarom wenselijk.

Op het podium is er doorlopend livemuziek en dans. De dag zal afgesloten worden door het Amsterdam Funk Orchestra, een 20-koppige bigband die swingende klanken ten gehore zal brengen. Daarnaast vindt Proef Oostermeent plaats, waarbij iedereen heerlijk kan genieten van allerlei hapjes en drankjes.

Bands on Stage
The Amsterdam Funk Orchestra verzorgt op 9 en 10 september eveneens verschillende optredens. Daarnaast treden de Coverband The Tour en het Huiz'Orkest The Swinging Seniors op. Plein 2000 is de plek waar het programma-onderdeel Bands on stage een keur aan muziekformaties voor het voetlicht zal brengen.

Uit de krant