Amira trad op met het Harmonieorkest van Prinses Irene.
Amira trad op met het Harmonieorkest van Prinses Irene. foto: Bob Awick

Staande ovatie Amira en orkest

Cultureel

HUIZEN - Een staande ovatie viel de 12-jarige operaster Amira Willighagen, winnaar van Hollands Got Talent in 2013,  ten deel gisterenavond in de Nieuwe Kerk. Daar trad ze op met het Harmonieorkest van Prinses Irene.

In de kerk zaten ruim 500 mensen die genoten van het programma. "Helemaal uitverkocht en zonder subsidie georganiseerd", straalde Frans Bianchi van de Stichting Kunst Cultuur Huizen na afloop.

Feestje
Het orkest stond onder leiding van Joop Boerstoel die er de reis uit het oosten van het land graag voor over had. "Het was een feestje."

Speciale gasten de avond waren harpiste Marjan de Haer, die op het laatste moment Aimee van Delden verving die af moest zeggen vanwege familieomstandigheden.

Langste noot
Daarnaast zong tenor Ben Heijnen een aantal nummers, waaronder twee duetten met Amira. Daarbij streden beiden regelmatig om wie de langste noot kon aanhouden.

Onder de bezoekers ook diverse fans uit het buitenland, die in de pauze de operaster nog verraste met een cheque voor haar Stichting Gelukskinders. Daarmee maakt ze speeltuinen mogelijk in Zuid-Afrika. Er zijn er inmiddels twee geopend en een derde komt eraan.

Cupcakes
In de pauze werden door jongedames die met Amira waren meegereisd ook nog zelfgebakken cupcakes voor dit goede doel verkocht. Cupcakes die deze keer niet door de operaster zelf waren gebakken.

"Maar dat doe ik soms wel. Ik vind dat leuk", aldus Amira. Het optreden in Huizen was haar goed bevallen, terwijl ze overal ter wereld inmiddels zingt. "Het maakt mij niet uit waar ik optreed, het zingen vind ik gewoon leuk", stelde de stralende tiener die er zichtbaar plezier in had tijdens en ook na haar optreden.

Uit de krant