Natalie Hoogeveen gaf de cheque aan Safaa Khazal.
Natalie Hoogeveen gaf de cheque aan Safaa Khazal. Foto: AtelierRoute Huizen

AtelierRoute schenkt 500 euro

Cultureel

HUIZEN - Kunstenaars van de AtelierRoute Huizen hebben 500 euro geschonken aan Stichting De Vrolijkheid voor creatieve activiteiten in asielzoekerscentra.

In het asielzoekerscentrum Amersfoort gaf Natalie Hoogeveen van de AtelierRoute de cheque aan Safaa Khazal, coördinator van het centrum.

Het bedrag is bijeengebracht door de verkoop van speciale kunstwerken tijdens de AtelierRoute vorig najaar. Veel kunstenaars hadden ter gelegenheid van de viering van het 20-jarig bestaan kleine kunstwerken gemaakt die voor € 50,- werden verkocht. Van elk verkocht werk is 10 euro geschonken aan Stichting De Vrolijkheid die kinderen en jongeren in asielzoekerscentra laat schilderen en tekenen, met klei werken, muziek maken en dansen.

Met het geld worden materialen zoals verf, papier en klei gekocht. De kinderen krijgen daardoor de kans hun talenten te ontwikkelen, hun verhaal te vertellen en weer even kind te zijn.


Speciale 'Kunst voor een Klein Prijsje', waarvan een deel van de opbrengst nu aan Stichting De vrolijkheid is geschonken.

Uit de krant