In en rondom de haven en op de surfstranden wordt zaterdag de Dag van de Watersport gevierd.
In en rondom de haven en op de surfstranden wordt zaterdag de Dag van de Watersport gevierd. (Foto Bob Awick)

20 mei: programma Dag van de Watersport

  Cultureel

HUIZEN - In de Oude Haven van Huizen wordt zaterdag 20 mei de Dag van de Watersport gevierd. Bezoekers zijn van 10.00 tot 17.00 uur welkom op en rondom de Oude Haven en de surfstranden van Huizen voor deze gezellige familiedag.

Het Watersportverbond heeft deze dag georganiseerd in samenwerking met vrijwel alle verenigingen, bedrijven, organisaties en stichtingen uit Huizen die iets met watersport te maken hebben. Het doel is om belangstellenden kennis te laten maken met alle facetten op en rond het water. 

Zeilsimulator
Een greep uit het programma: watersportverenigingen geven informatie over het wedstrijd-, toer- en jeugdzeilen. De KNRM en de Huizer reddingsbrigade tonen hun snelle RIB-boten en de Stichting Sailability laat zien dat er ook voor mensen met een beperking mogelijkheden zijn om te zeilen. Zo is er een zeilsimulator te zien. Ook de waterscouts zijn er met hun zeilvletten; ze gaan brood bakken op een kampvuur. 

Gooische Gondelvaert 
De dag wordt rond 16.00 uur afgesloten met de traditionele Gooische Gondelvaert, een bonte stoet van vrolijk uitgedoste schuiten en pieremachochels. 

Huizer Botters 
Een belangrijke publiekstrekker is de werf van de Stichting Huizer Botters. Vier stoere botters liggen klaar om samen met bezoekers (tegen een geringe vergoeding) een tochtje op het Gooimeer te maken. Voor dit soort zeiltochtjes is altijd veel belangstelling omdat het een goede indruk geeft van de wijze waarop men vroeger met slechts twee bemanningsleden ging vissen op de Zuiderzee. Ook voor de jeugd is er veel te zien, te doen en te leren op de botterwerf. 

Lees meer in de digitale editie


1 reactie
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten