Helen Hofman en Marc Pols in het café van het pop-up-Kunstkantoor, waar zij 23 september voor het eerst een fotografiecafé houden.
Helen Hofman en Marc Pols in het café van het pop-up-Kunstkantoor, waar zij 23 september voor het eerst een fotografiecafé houden. (Foto: Bob Awick)

Zilveren Camerawinnaar Eddy van Wessel bij Het Gooisch Fotografie Café

  Cultureel

HUIZEN - De Gooische Fotoschool start 23 september om 15.00 uur met het eerste Het Gooische Fotografie Café in het pop-up-Kunstkantoor aan de Kerkstraat in het voormalige postkantoor. Speciale gast is Eddy van Wessel.

"Hij was toevallig rond die tijd in Huizen en wij hebben hem kunnen strikken", vertelt Helen Hofman enthousiast. Samen met Marc Pols runt zij De Gooische Fotoschool, die achter dit initiatief zit. "We willen mensen met fotografie verbinden met dit café", legt ze uit.

Aanmelden
Het café is dan ook gratis toegankelijk. Wel moeten mensen zich van tevoren aanmelden via degooischefotoschool.nl. "Dat heeft alles te maken met de locatie. Er mag maar een maximaal aantal mensen binnen zijn", legt Helen uit.

Inmiddels zijn er al meer dan veertig gegadigden. "We verwachten dat dit er nog wel tachtig zullen worden", zegt Marc enthousiast.

Zilveren camera
Eddy van Wessel is niet de eerste de beste fotograaf en komt zelf ook uit Huizen, hoewel hij hier niet meer woont. Hij won in 2015 de Zilveren Camera voor zijn fotoserie 'Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47'. Deze foto's brengen de strijd tegen IS in Irak en Syrië in beeld.

Helen: "Dat is nog steeds een actueel en belangrijk thema, want het gaat over vluchtelingen uit Syrië. Hij brengt in beeld wat het met je doet als 4-jarig jongetje als er weken of maanden om je heen wordt geschoten."

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
 

Nieuwsblad voor Huizen nieuwsbrief

Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail