De Huizer klederdracht voor meisjes is te zien tijdens de eerste tentoonstelling van het Netwerk Zuiderzeecollecties.
De Huizer klederdracht voor meisjes is te zien tijdens de eerste tentoonstelling van het Netwerk Zuiderzeecollecties. Foto: Huizer Museum

Museum verplaatst klederdrachtcollectie

Cultureel

HUIZEN - Het Huizer Museum heeft vorige week donderdag aan vrienden van het museum een voorproefje gegeven van het nieuwe seizoen. Daarnaast maakte museumdirecteur Nienke de Wit bekend dat er een kleine verbouwing aankomt. De klederdrachtcollectie verhuist naar beneden.

Het wordt een druk seizoen voor het museum. Nog dit jaar wil het museum de klederdrachtcollectie naar beneden verhuizen. De ruimte daar van de Historische Kring wordt dan bij de zaal met presentaties over de Huizer geschiedenis getrokken.

Samenhangend
Zo kan het geheel een samenhangend beeld geven van het verleden van het dorp. De Historische Kring verhuist naar boven en vestigt zich dan in de klederdrachtzaal, die achter de balie van de ontvangstruimte ligt.

Het museum heeft veel ambities en wil zich verder ontpoppen als cultuurhuis. Het barst uit haar voegen, maar een verhuizing zit er voorlopig niet in. Nu moet het museum zich redden met de ruimte die er is aan de Achterbaan 82.

Profileren
Dat gebeurt zo efficiënt mogelijk. Daarnaast wil het museum zich duidelijk profileren. "We zijn niet alleen een oudheidkamer, klederdrachtmuseum of historisch museum, maar we werken ook met hedendaagse kunst en cultuur uit de regio", aldus De Wit.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant