Dirigent Bert Moll mimet alle teksten mee tijdens het dirigeren.
Dirigent Bert Moll mimet alle teksten mee tijdens het dirigeren.

Bert Moll 40 jaar dirigent Deo Juvante

  Cultureel

HUIZEN - Bert Moll is alweer 40 jaar dirigent bij de Christelijke Koorvereniging Deo Juvante. Het jubileum wordt gevierd met een speciaal concert. Hij blikt terug op zijn carrière.

Bert Moll is geboren in Huizen en op zijn 22ste werd hij dirigent van de Christelijke Koorvereniging Deo Juvante. "Het koor was toen klein en ik had nog geen ervaring", zegt hij.

Levensonderhoud
Nu is hij 40 jaar in dienst, woont in Lelystad en voorziet met het dirigeren van diverse koren en een orkest in zijn levensonderhoud.

"Ik ben begonnen als organist in mijn jonge jaren. Van daaruit werd mij gevraagd of ik me niet bezig wilde houden met de koordirectie van Deo Juvante, want die zochten iemand en via via kwam die vraag bij mij."

Samenzang
"Ik ben me er verder in gaan verdiepen en vond het een gaaf beroep en het is nu inmiddels ook mijn werk", vertelt Moll. "Ik vond samenzang altijd al mooi en het is geweldig dat ik dat met orgelspel kon ondersteunen."

"Muzikale harmonie is menselijke harmonie. Als dirigent is het mijn taak om te zorgen dat de koorleden goed samenvoegen en in balans en harmonie zijn met elkaar. Dat doe ik nu bij verschillende koren op verschillende plekken in het land."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten