Afbeelding
Foto: Bob Awick

Havenfestival volgend jaar in juni

Cultureel

HUIZEN - Het Havenfestival wordt in 2018 gehouden in juni. De Stichting Huizer Botters kijkt of er kan worden samengewerkt met de watersportverenigingen en of het festival tegelijkertijd met de Watersportdag gehouden kan worden.

"We denken erover om het Havenfestival op 16 juni te houden", laat Frans Kolk van de botterstichting weten. "Op de 15e is het Visfestijn er van de Rotaryclub en dan liggen de botters er toch. De volgende dag willen we dan het Havenfestival organiseren."

Vers
Kolk laat weten dat de plannen nog vers zijn en dat bekeken wordt wat mogelijk is. "Bovendien moeten we dan ook nog naar de gemeenteraad om te kijken of zij zich ook in de plannen kunnen vinden."

De gemeenteraad had aangegeven wel open te staan voor dit soort ontwikkelingen, nadat de botterstichting met de organisatie stopte in verband met de onduidelijkheid over de subsidie.

In gesprek
Jos van Lochem, voorzitter van Watersportvereniging AVOH, laat weten dat er wat hem betreft nog geen nieuws is over de Watersportdag: "We zijn in gesprek met elkaar. Op 22 januari praten we verder."

Het Oldtimer Festival Huizen heeft vanwege de ontwikkelingen besloten om haar festival op 1 september te houden. "Dat is net de laatste zaterdag in de vakantie en we hopen dan op beter weer dan half september", vertelt Cees Alders.

Brocantemarkt
"In dat weekeinde is ook de Kick-off van de Huizerdag en we werken nu nauw samen om dat goed op elkaar af te stemmen." De Stichting Oldtimer Festival Huizen wil kijken of ze dan ook een brocantemarkt kan organiseren langs de haven.

Uit de krant