Een scène uit 'De dementie van Jet en Harrie' door theatergroep Ervarea.
Een scène uit 'De dementie van Jet en Harrie' door theatergroep Ervarea. Foto: Ervarea

Gratis theateravond over dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers

Cultureel

HUIZEN - "Mantelzorgers en vrijwilligers die zich bekommeren om het lot van mensen met dementie verdienen het om een goede begeleiding te krijgen. Bovendien moeten zij van tijd tot tijd flink verwend worden", stelt de Werkgroep dementievriendelijk Huizen.

Dit gebeurt op woensdag 31 januari als de groep Ervarea optreedt met het humoristische en van tijd tot tijd aangrijpende stuk 'De dementie van Jet en Harrie'.

Theateravond
"We hebben besloten om een deel van het subsidiebedrag dat de gemeente Huizen ter beschikking heeft gesteld te gebruiken om mantelzorgers en vrijwilligers in heel het Gooi zowel een leerzame als leuke theateravond te gunnen", aldus Cees Croes van de werkgroep.

Op de website van Ervarea staat het volgende over het stuk: "Regelmatig spelen wij in onze eigen ruimte de voorstelling 'De dementie van Jet en Harrie'. Alles lijkt goed te gaan als Jet en Harrie beiden met pensioen gaan."

Niet-pluisgevoel
"Het leven ligt aan hun voeten, totdat er dingen gebeuren die Harrie een niet-pluisgevoel geven. Jet blijkt te lijden aan de ziekte van Alzheimer. We volgen Jet en Harrie van het moment dat er niets aan de hand is totdat Jet is opgenomen op een verpleegafdeling."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant