Afbeelding
Foto: Bob Awick

Bibliotheek blijft in Graaf Wichman

Cultureel

HUIZEN - Medewerkers en bezoekers van de Bibliotheek Huizen-Blaricum-Laren hoeven voorlopig niet bang te zijn voor een verhuizing van de hoofdvestiging. De bibliotheek blijft in ieder geval vanaf 2020 nog vijftien jaar in het Graaf Wichmancomplex, is het voorstel van wethouder Gerrit Pas.

Hoewel de huurtermijn voor het pand aan Plein 2000 pas op 31 augustus 2020 afloopt, moest vanwege de opzegtermijn van twee jaar er snel een beslissing - wel of niet vertrekken - komen. De gesprekken hierover met pandeigenaar Nedstede hebben geleid tot een positieve uitkomst, aldus de wethouder. "Er is een goede set van uitgangspunten overeengekomen die het wenselijk maakt de huur in de huidige locatie voort te zetten."

Bovendien, vervolgt Pas, wilde de bibliotheek op de huidige locatie blijven. Naar alternatieve plekken was wel gezocht, maar geen van de panden voldeed aan de gewenste invulling. Niet onbelangrijk is dat de huur aanzienlijk omlaag gaat: van ruim 285.000 euro nu naar 190.000 euro in 2020 (223.000 euro is marktconform).

De huurprijs gaat vervolgens ieder jaar met 2 procent omhoog. De eerste vijf jaar krijgt de gemeente ook nog vijf mille korting op deze geïndexeerde huur. Het onderwerp wordt komende week besproken in de commissie en op 8 februari in de gemeenteraad.

Morgen meer in het Nieuwsblad voor Huizen

Uit de krant