Dit jaar gaat het Oldtimer Festival Huizen weer door, inclusief de Spietentocht voor deelnemers.
Dit jaar gaat het Oldtimer Festival Huizen weer door, inclusief de Spietentocht voor deelnemers. (Foto: St. Oldtimers Huizen)

Oldtimer Festival Huizen vanaf dit jaar zelfstandig evenement

  Cultureel

HUIZEN - Het Oldtimer Festival Huizen staat weer op de evenementenkalender dit jaar. Het festival vindt plaats op 1 september in het Nautisch Kwartier.

"Omdat het evenement nu is losgekoppeld van de Botterdagen, krijgen de oldtimers dit keer alle aandacht die zij verdienen", aldus Cees Alders van de organisatie.

Subsidie
Vorig jaar kon de Stichting Oldtimers Huizen het evenement niet financieel rond krijgen. Vanwege de crisis was het moeilijk om sponsors te vinden en de gemeente Huizen keerde minder subsidie uit.

Ook was het onzeker of er in de komende jaren nog wel een subsidie vanuit de gemeente zou komen. Alders: "Wij kunnen melden dat de gemeente Huizen ons festival heeft erkend als kernevenement voor Huizen."

Vijf jaar
"Voor de komende vijf jaar heeft het Oldtimer Festival Huizen dan ook een solide financiële basis. Het zal vanaf nu elke eerste zaterdag van september gehouden worden."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten