Natasja Pattipeilohy bekijkt geconcentreerd op de monitor hoe de scène er op beeld uit komt te zien.
Natasja Pattipeilohy bekijkt geconcentreerd op de monitor hoe de scène er op beeld uit komt te zien. Foto: NP Studio

Natasja Pattipeilohy wint 'Beste Short Film' CinemAsia Film Festival

Cultureel

HUIZEN - De korte film 'Hirofumi's Suitcase' van de Huizerse Natasja Pattipeilohy (36) is vorige week zondag bekroond met de award voor 'Beste Short Film' tijdens het CinemAsia festival in Amsterdam.

Ze maakte de film in samenwerking met scriptschrijver Raoul Groothuizen. Jaim Sahuleka, ook uit Huizen, deed de sound design. CinemAsia is een Nederlands filmfestival dat in 2003 is opgericht om het culturele aanbod van Aziatische films te promoten.

FilmLAB
Vast onderdeel van het programma is FilmLAB, dat Nederlands-Aziatische filmmakers, schrijvers en acteurs een platform biedt om hun talent, ervaring en visie in te zetten voor de Nederlandse filmkunst.

Uit een groot aantal gegadigden zijn Natasja en Raoul, beiden met een Molukse achtergrond, geselecteerd en aan elkaar gekoppeld om vorm te geven aan het thema 'Lost in translation'. Met succes, blijkt nu.

Ingerold
"Ik ben er eigenlijk ingerold", vertelt Natasja. "Ik heb gewoon een baan in de IT-sector. Iemand vroeg me ooit eens een film te produceren en dat heb ik gedaan en daarna werd ik steeds vaker gevraagd."

Voor het filmfestival werd ze per mail benaderd. "Nieuw is dat ik deze film ook heb geregisseerd. Dat was de eerste keer voor mij. Dat betekent dat je heel direct in contact bent met de acteurs om ervoor te zorgen dat de film zo wordt als je in je hoofd hebt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant