Afbeelding

Risico te veel eigen bijdrage PGB

Financieel

HUIZEN – Er bestaat een risico dat mensen met een persoonsgebonden budget aan het eind van het jaar te veel eigen risico hebben betaald.

Sinds begin dit jaar is er veel gewijzigd en is de gemeente verantwoordelijk voor onder meer de PGB uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Volgens de gemeente Huizen is het probleem bekend. "Op dit moment kan de eigen bijdrage via ons worden aangepast."

Vooraf berekend
Iedereen met een PGB is ook verplicht een eigen bijdrage te betalen. Deze eigen bijdrage wordt vooraf berekend op het volledige budget. Aan het eind van het jaar wordt dit echter niet afgestemd met de werkelijke gedeclareerde kosten en bestaat er een risico dat mensen te veel eigen bijdrage hebben betaald als niet het volledige PGB is gebruikt.

Aangekaart
Tot voor kort bestond er geen systeem om dit bij te stellen, omdat niemand nog op dit probleem was gestuit. Inmiddels is dit door gebruikers aangekaart en is de gemeente bezig met een oplossing. Een woordvoerder meldt: "Mensen bij wie het misloopt kunnen contact met ons opnemen."

Het HuizerNieuws volgt mensen die gebruikmaken van de zorg, sinds dit jaar het pakkie-an van de gemeenten. 
Lees hier het hele artikel in de digitale editie

Uit de krant