Bevrijdingsdag op de Oostermeent | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De oude legervoertuigen komen langs en de winkeliersvereniging zorgt voor bijpassend entertainment.
De oude legervoertuigen komen langs en de winkeliersvereniging zorgt voor bijpassend entertainment. (Foto: Bob Awick)

Bevrijdingsdag op de Oostermeent

  Historie

HUIZEN - Winkeliersvereniging Oostermeent is de actieve vereniging van de ondernemers in het winkelcentrum. De vereniging heeft een eigen krant, organiseert diverse markten en laat het winkelcentrum bruisen.

Komende zaterdag 5 mei zorgt ze er bijvoorbeeld voor dat Bevrijdingsdag ook feestelijk gevierd wordt in Huizen, in samenwerking met de gemeente. Daarnaast organiseren de winkeliers 30 juni een Pasar Malam met een optreden van de lokale Molukse band Massada.

Oude legervoertuigen
"Het is de tweede keer dat we de oude legervoertuigen naar de Oostermeent halen", vertelt Peter Koning van Winkeliersvereniging Oostermeent. "In 2015 was het een groot succes. Er kwamen wel 8.000 tot 10.000 mensen op af. Op zo'n groot succes hadden we zelf niet gerekend."

"Na afloop waren de reacties heel goed en er werd ook heel vaak gevraagd wanneer ze weer zouden komen. Dit jaar is het weer gelukt om in samenwerking met de gemeente de stoet van Het Gooi Bevrijd met oude legervoertuigen naar de Oostermeent te halen. Zij komen rond 12.00 uur aan en blijven hier tot 14.00 uur staan."

Winkelcentrum
De oude legervoertuigen vertrekken rond 11.45 uur vanaf het basecamp in Blaricum en rijden dan via de Huizerweg, Randweg Midden, Gooilandweg, Gemeenlandslaan, Het Merk, Bovenmaatweg, Loswal en de Oostkade het winkelcentrum binnen.

Daar worden ze om 12.00 uur onthaald door wethouder Marlous Verbeek die het bevrijdingsfeest in de Oostermeent officieel opent. Dit feest begint al om 11.00 uur. "Met toepasselijke muziek en de terrassen zijn open. We verwachten dat mensen toch wel eerder komen om een goed plekje te bemachtigen om de aankomst van de legervoertuigen goed te kunnen zien."

Mooi weer
Als de legervoertuigen weer vertrekken, duurt het gezellige feest nog even door tot 17.00 uur. "Het wordt mooi weer, dus het zal vast een mooie dag worden."

Peter is blij dat de winkeliersvereniging deze activiteit heeft kunnen organiseren. "Op deze manier wordt in Huizen Bevrijdingsdag passend gevierd."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>