De Goede Herderkerk bestaat 50 jaar | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Dominee Geertje de Vries en Hans Noordanus vertellen over het 50-jarig bestaan van de Goede Herderkerk.
Dominee Geertje de Vries en Hans Noordanus vertellen over het 50-jarig bestaan van de Goede Herderkerk. (Foto: Bob Awick)

De Goede Herderkerk bestaat 50 jaar

  Historie

HUIZEN - De Goede Herderkerk aan de Piersonlaan 2 zag op 28 februari Abraham. Het markante kerkgebouw dat iedereen ziet bij binnenkomst van het dorp via de Crailoseweg werd gebouwd om aan een lichtere hervormde stroming onderdak te bieden.

Het jubileumjaar wordt uitgebreid gevierd en start vandaag, zaterdag 10 maart, met een korte dienst en een receptie.

Kleurrijkere beleving
Hans Noordanus (87) is vanaf het begin betrokken geweest. "Een paar goede kerels wilden ruim 50 jaar geleden de gelegenheid om binnen de kerk voor een iets ruimere en kleurrijkere beleving van het geloof te kiezen."

Dominee Geertje de Vries licht dat verder toe. "Dat was een ontwikkeling indertijd in Nederland. De Synode, de organisatie die de kerken overkoepelde, wilde daar best ruimte aan geven, maar wist niet goed hoe. Uiteindelijk kon gemeente De Goede Herder in 1961 een Buitengewone Gemeente worden binnen de protestantse kerk."

Overvol
Ruim voordat de Goede Herderkerk gebouwd werd, vonden er al kerkdiensten plaats van deze buitengewone gemeente in wording in een verenigingsgebouw aan de Doolhofstraat.

Daar was ruimte voor 300 klapstoelen en er stond een oud harmonium waar de muziek voor de kerkelijke liederen op kon worden gespeeld. Hans vervulde er op een gegeven moment de rol van diaken in een minikerkenraadje van vier personen. "De zaal was overvol vanaf de eerste dienst", vertelt hij.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>