Biologieleraar Han Doove in zijn begintijd. Hij heeft nu afscheid genomen als rector van SG Huizermaat.
Biologieleraar Han Doove in zijn begintijd. Hij heeft nu afscheid genomen als rector van SG Huizermaat.

Han Doove: 'Ze hoeven zich over mij geen zorgen te maken'

Human interest

HUIZEN - Rector Han Doove neemt na 39 jaar afscheid van middelbare school Huizermaat en is per 1 augustus met pensioen. Hij begon in 1978 als biologieleraar en werkte zich op tot rector. "Wat ik het meest ga missen, is de reuring. Er stonden altijd wel kinderen aan de deur of een collega die iets wilde vragen."

Toen de rector laatst zijn auto parkeerde bij winkelcentrum Oostermeent kwam er een vrouw van rond de vijftig met haar winkelwagen aanlopen. "Hé, Han Doove", riep de vrouw. Doove begroette haar vriendelijk, maar wist niet meteen wie het was.

"Cindy is mijn naam. Ik heb bij u in de klas gezeten." Toen herkende de rector de vrouw die in 1980 in één van zijn eerste jaren op de Huizermaat heeft gezeten.

Biologieleraar
Een praktijkvoorbeeld voor Doove van hoeveel mensen uit Huizen en omstreken hem kennen. In de 39 jaar dat hij actief is geweest op de school, heeft hij er veel zien komen en gaan.

Hij begon in 1978 als biologieleraar op de middelbare school in Huizen, na het afronden van zijn opleiding in Utrecht. "Ik ben zelf geboren en getogen in Utrecht. Ik volgde de opleiding Biologie, maar was toen nog aan het nadenken over wat ik wilde. Later in de schoolperiode werd ik gevraagd om te assisteren bij de practica om de proeven voor te bereiden en uit te voeren. Dat was hartstikke leuk", herinnert Doove zich.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant