Rubin Vos is de trekker van Oostermeent Sportief.
Rubin Vos is de trekker van Oostermeent Sportief.
Hoe is het met ...

Oostermeent Sportief in deel opzet geslaagd

Human interest

HUIZEN - Het team van twee buurtsportcoaches dat begin dit jaar werd aangesteld voor Oostermeent Sportief is inmiddels uitgebreid naar vier. Deze gedreven sportievelingen willen nog meer jeugd en senioren aan het bewegen en sporten krijgen.

In de krant van 9 mei spraken we met Rubin Vos, de trekker van dit project. Hij had toen net de kick-off van het nieuwe project van de gemeente: Oostermeent Sportief achter de rug. In deze zomerserie 'Hoe is het met...' kijken we hoe het er nu voor staat.

Blijvertjes
De kick-off in mei in de vorm van een bootcamp was succesvol verlopen en veel van de jeugd die toen meedeed bleken blijvertjes. Bij een van de twee vaste activiteiten van de buurtsportcoaches, de BootCamp4Kids op woensdagmiddag, heeft zich inmiddels een hecht clubje van zo'n 15 tot 20 kinderen gevormd.

De activiteit op vrijdagmiddag, SportFunMix, is wat minder intensief, maar trekt iets minder kinderen. Rubin: "De bootcamp is best pittig en bij de SportFunMix ligt de nadruk op spel en plezier waardoor het wat laagdrempeliger is." Op die middag staan activiteiten als 'kingen', badminton en kanjam (een vorm van frisbeeën) op het programma.

Meer fun
Het initiatief Oostermeent Sportief is dus in een deel van haar opzet geslaagd en dat is om jeugd meer te laten bewegen en meer bij elkaar te betrekken. "Minder overlast, meer fun met elkaar", typeerde Rubin het in mei.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant