Voor dit weeshuis in Nicaragua fietst Oscar 400 kilometer om geld in te zamelen.
Voor dit weeshuis in Nicaragua fietst Oscar 400 kilometer om geld in te zamelen.

Oscar Bulthuis fietst voor toekomst weeskinderen

Human Interest

HUIZEN - Oscar Bulthuis vertrekt 18 november richting Nicaragua om ruim 400 kilometer te mountainbiken en geld op te halen voor het goede doel.

Van het geld worden kinderen in Latijns-Amerika opgevangen en wordt hen een nieuwe toekomst geboden. Bulthuis hoopt 10.000 euro op te halen. 

Mountainbiker
Oscar Bulthuis is ondernemer, schrijver en sinds kort ook actief mountainbiker. Dit laatste heeft alles te maken met de bijzondere reis die hij zal maken voor het goede doel: de Stichting WereldOuders.

"Mijn vrouw en ik hebben twee wereldreizen gemaakt. Toen wij terugkwamen, wilden wij graag iets terugdoen voor de wereld waar wij waren geweest. Toen wij de boel weer wat op de rit hadden, zijn wij gaan googlen. Toen kwamen wij bij de Stichting WereldOuders terecht", vertelt Oscar.

Kinderen
Deze organisatie, gestationeerd in Hilversum, investeert in kinderen en geeft ze een thuis én een toekomst. Ze richten zich vooral op kinderen in Latijns-Amerika.

"Zij willen echt een thuis bieden voor die kinderen. Veel kinderen zijn wees omdat de ouders zijn opgepakt of alcoholist zijn. Ze komen uit vreselijke omstandigheden en worden dan in een veilige omgeving geplaatst waar ze kunnen opgroeien. Die filosofie sprak ons aan", vertelt hij.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant