Rotaryclub Huizen verrast Broedplaats | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De broedplaats is blij met het gereedschap.
De broedplaats is blij met het gereedschap. (Foto: Bob Awick)

Rotaryclub Huizen verrast Broedplaats

  Mensen

HUIZEN De Stichting Broedplaats Gooise Meren is dinsdagochtend door de Rotary Huizen verrast met heel veel gereedschap.

Piet de Bruin, Rotarylid en coördinator, vertelt dat de sponsoring mogelijk gemaakt werd door het Huizer Vis Festijn.

Goede doelen
"Dat organiseren we ieder jaar in Huizen. Bedrijven kunnen dan een botter huren om mee te gaan varen en we maken er een leuke dag van met hapjes en drankjes. De opbrengsten gaan altijd naar goede doelen.

Hij vervolgt: "Er bleek van het evenement van afgelopen jaar nog geld over en daarmee konden we de Broedplaats ondersteunen. Een Rotarylid bracht het idee aan en we hoorden dat er veel behoefte was aan gereedschap. De Schakel kon dat met een mooie korting regelen."

Uiteindelijk heeft Rotaryclub Huizen ter waarde van 5.500 euro verschillende zaag- en schaafmachines aangeschaft om de Broedplaats te ondersteunen.

Statushouders
"De Broedplaats kan het gereedschap goed gebruiken. In deze leerrijke omgeving kan iedereen meedoen. Er is veel ruimte voor ideeën en initiatieven op duurzaam en sociaal terrein. Met name statushouders komen hier om de taal te oefenen, een vak te leren, een werkritme op te bouwen en sociale contacten op te doen."

Het beleid van de Stichting de Broedplaats is er namelijk op gericht om vooral nieuwe statushouders in 't Gooi te ondersteunen door middel van goederen om hun huis leefbaar te maken. Maar ook door deze gezinnen te koppelen aan buddy's, hen een plek te bieden waar ze hun verhaal kwijt kunnen en waar ze activiteiten kunnen ontplooien om zich daardoor ook nuttig te kunnen maken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>