Mamacafé Huizen viert eerste lustrum | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De kinderen gieren het uit als de sterrenhemel op en neer gaat.
De kinderen gieren het uit als de sterrenhemel op en neer gaat. (Foto: Carin van den Berg)

Mamacafé Huizen viert eerste lustrum

  Mensen

HUIZEN Het Mamacafé Huizen bestond vrijdag 1 juni 5 jaar en dat werd gevierd met een feestelijke ochtend. Zo was er een speciale workshop voor moeders en hun kinderen.

Marieke Galman is gezins- en opvoedcoach en jeugdverpleegkundige bij de GGD. Zij werkt bij Jeugd & Gezin, wat vroeger Centrum voor Jeugd & Gezin heette. Vanuit haar functie is ze betrokken bij het mamacafé.

Ontmoeten
"Het mamacafé in Huizen is vijf jaar geleden ontstaan, omdat er vraag naar was. Uit een enquête bleek dat moeders en aanstaande moeders elkaar graag wilden ontmoeten. Toen zijn we met een aantal van hen gaan zitten en daar is het uit voortgekomen."

"Overigens zijn vaders en aanstaande vaders ook welkom en die komen af en toe ook wel. De naam is toen alleen wel gekozen omdat dit een bekende naam is en moeders daar op zoeken op internet."

Holleblok
Het mamacafé begon ooit in 't Vurônger - maar die ruimte bleek niet zo geschikt - en zit nu al weer een aantal jaar in Wijkcentrum Holleblok. "Lekker dicht bij de winkels en scholen", zegt Marieke.

"Wekelijks komen er tussen 10.00 en 12.00 uur ouders of aanstaande ouders met hun kinderen langs. "De inloop begint om 10.00 uur en als we een gast hebben, dan start deze meestal rond 10.30 uur", legt Marieke uit.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>