Er wordt voor kinderen een speciale loop van 24 minuten georganiseerd.
Er wordt voor kinderen een speciale loop van 24 minuten georganiseerd. Foto: Samenloop voor Hoop

Ook speciale Kinderloop Samenloop voor Hoop

Mensen

HUIZEN De Samenloop voor Hoop vindt op 29 en 30 juni plaats op het terrein van s.v. Huizen aan de IJsselmeerstraat. Het is een 24 uurswandelmarathon om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) voor onderzoek naar kanker.

Voor kinderen is er op 30 juni een speciale Kinderloop van 24 minuten. Buddy Vedder, bekend van GTST, geeft hiervoor het startschot.

Sponsorkaart
Deelname voor de kinderen is gratis. "Zij krijgen wel een sponsorkaart mee, zodat familie, vrienden en buren ze kunnen sponsoren", vertelt Caroline Rippen-van der Roest.

Samen met voorzitter Evert van der Roest vertelt zij daags voor het grote evenement hoe het ervoor staat en wat ze hopen te bereiken.

Kraampje
Evert: "Op dit moment hebben zich al meer dan 30 teams ingeschreven. Elk team heeft een kraampje op het terrein waar zij gedurende de loop dingen verkopen of op een andere manier geld inzamelen. We hopen uiteindelijk een bedrag op te halen van zes cijfers voor de komma."

"Gemiddeld ligt de opbrengst van een loop op een bedrag van rond de € 85.000. We hebben nu al meer dan € 50.000 binnen van de deelnemers en diverse sponsors. Het moet dus haalbaar zijn."

Bezoekers
Bezoekers zijn van harte welkom om de lopers aan te komen moedigen, maar ook om geld uit te geven voor het goede doel.

Caroline: "Ook de opbrengst van de kantine van s.v. Huizen is tijdens het evenement voor KWF. De leveranciers hebben die ook gedoneerd. We hopen op een leuke festivalsfeer."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant