Het gouden paar met wethouder Boom op hun balkon dat uitkijkt op de Oude Kerk.
Het gouden paar met wethouder Boom op hun balkon dat uitkijkt op de Oude Kerk. Foto: Bob Awick

Gouden bruiloft voor Gery en Henk Schaap

Mensen

HUIZEN - Gery van der Haven en Henk Schaap zijn vandaag 50-jaar getrouwd. Voor die gelegenheid kwam wethouder Roland Boom langs om de felicitaties over te brengen van het gemeentebestuur.

Henk is een echte Huizer, van bakker Schaap, en Gery komt uit Hazerswoude. Het paar leerde elkaar kennen op een groepsreis door Scandinavië.

Vakantie
"Ik vond haar meteen al leuk, maar we waren met 5 jonge mannen en 24 juffrouwen. Zij en haar zus waren met nog een jongedame het leukst, dus de hele vakantie draaiden de 5 mannen om hen heen", vertelt Henk.

"Ik klapte toen dicht een een van de andere mannen ging er met haar vandoor. Ze hadden ongeveer drie maanden verkering. Ook bij de reünie nog die we hielden."

Geschreven
Kort daarop kwam er echter een kerstkaart van Gery waarin ze schreef dat ze graag nog wat van hem wilde horen. Henk stuurde wat foto's en er werd 3/4 jaar druk geschreven.

"Toen het serieus werd, heb ik haar gevraagd om met mij naar de Matthäus  Passion in Naarden te gaan. Ik heb haar snel aan mijn familie voorgesteld, want die waren allemaal druk in de weer in de bakkerij."

Kruisverhoor
Vervolgens ging het paar naar Hazerswoude. Daar kreeg Henk een kruisverhoor van de broers van Gery. Haar vader was helaas al overleden. "Haar moeder sleepte me er doorheen", zegt Henk.

Omdat Gery kleuterjuf was in Hazerswoude, trouwde het paar daar in de kerk in bijzijn van de hele kleuterklas. Gery: "Zo'n leuk vak. Twee van de kinderen hebben me nog verrast toen we 25 jaar getrouwd waren en met een van hen heb ik nog regelmatig contact."

Zoon en dochter
Samen kreeg het paar een zoon en een dochter: Meindert en Janneke. Ook zijn er nog twee kleinzoons van 5 en 7 jaar. Meindert is speciaal voor het gouden huwelijksjubileum overgekomen uit Tanzania waar hij werkt.

Vandaag werd er al wel feestelijk taart gegeten om even stil te staan bij het moment. Zaterdag viert de familie een groot feest. Henk: "Ik vind dat je zoiets wel moet vieren."

Uit de krant

!