Opa burgemeester Egberts kijkt toe op gouden echtpaar Bast | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wil en Carel Bast bij het portret van opa burgemeester Egberts.
Wil en Carel Bast bij het portret van opa burgemeester Egberts. (Foto: Bob Awick)

Opa burgemeester Egberts kijkt toe op gouden echtpaar Bast

  Mensen

HUIZEN - Carel Bast en Wil van den Hooff waren gisteren 50 jaar getrouwd. Normaal komt er dan een wethouder langs om het echtpaar te feliciteren. Vandaag ging het anders.

Schoondochters van het paar regelden dat wethouder Ronald Boom ze ontving op het gemeentehuis en wel in de kamer waar de portretten van burgemeesters hangen.

Opa
De opa van Carel Bast, Jan-Willem Egberts, is namelijk burgemeester geweest en kon op deze manier toezien op het gouden paar dat op dat moment gefeliciteerd werd door de wethouder namens de gemeente.

"Ik heb geen bewuste herinneringen meer aan hem", vertelt Carel bij het portret van zijn grootvader. "Ik ben in 1941 geboren en hij is in 1946 overleden. Ik heb natuurlijk wel veel over hem gehoord."

Familieaangelegenheid
Het is niet de eerste keer dat opa Egberts toekijkt bij een familieaangelegenheid. Toen Carels zus Ria trouwde, was opa er ook bij. Toen waren Carel en Wil getuigen.

Het gouden paar was blij met de verrassing die de schoondochters hadden geregeld. "Normaal regel ik altijd alles, zoals het feest dat we zaterdag vieren", zegt Wil. "Zij hebben ons nu verrast."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>