[foto's]Samenloop voor Hoop van start | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Sicko Heldoorn geeft het startsein voor de Samenloop voor Hoop.
Burgemeester Sicko Heldoorn geeft het startsein voor de Samenloop voor Hoop. (Foto's: Bob Awick)
foto's

Samenloop voor Hoop van start

  Mensen

HUIZEN - De Samenloop voor Hoop is van start. Om 15.00 uur vanmiddag gaf burgemeester Sicko Heldoorn het startschot bij s.v. Huizen aan de IJsselmeerstraat en liep de eerste ronde mee.

Uiteindelijk zijn 32 teams van start gegaan met minimaal 10 deelnemers. Zij doen mee aan de 24-uurs wandelmarathon om geld in te zamelen voor het KWF voor onderzoek naar kanker.

Eregasten
Voor eregasten, mensen die kanker hebben overwonnen en mensen die nu strijden tegen kanker, is er een heel programma georganiseerd.

Een van hen is Mariëlle Jäger, hardlooptrainster bij de Gooise Atletiek Club in Hilversum. Voor haar loopt Ton de Groot (82) mee. Hij is herkenbaar aan het bord op zijn rug.

100 ronden
"Ik loop naar 100 ronden mee, als ik het haal. De ronden zijn iets groter dan ik dacht. Ik loop vannacht niet mee. Ik heb nog vier mensen van de club zo gek gekregen om mee te lopen."

De organisatie wil graag een bedrag ophalen van 6 cijfers voor de komma. Het zit er in dat dit dik behaald zal worden, gezien de opbrengsten tot nu toe.

Programma
Bezoekers zijn gedurende het evenement van harte welkom. Er is een heel programma met allerlei activiteiten en er zijn ook kraampjes waar de deelnemende teams diverse dingen aanbieden om nog meer geld op te halen.

Vanavond om 23.00 uur is er een speciale kaarsenceremonie. Dan wordt stilgestaan bij iedereen die met kanker te maken heeft gehad. Op de tribune en rondom het veld zullen dan kaarsen branden in zakken.

Finish
Morgen om 13.00 uur start er een speciale kinderloop die 24 minuten duurt. Om 15.00 uur is de finish en wordt bekend gemaakt wat er is opgehaald.

De eerste ronde met de burgemeester en eregasten voorop, gevolgd door de deelnemers aan de loop.

Diverse kraampjes bieden dingen aan om nog meer geld op te halen voor het goede doel.

Ook met nagel lakken wordt geld opgehaald.

Ton de Groot loopt mee voor Mariëlle, die de eerste ronde in haar rolstoel en met haar man mee ging.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>