Burgemeester leest voor bij VoorleesExpress | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De feestelijke opening met de burgemeester.
De feestelijke opening met de burgemeester. (Foto: Bob Awick)

Burgemeester leest voor bij VoorleesExpress

  Mensen

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn heeft vanmiddag voorgelezen bij De ZomerExpress in de bibliotheek aan het Plein 2000. Hij opende hiermee de zomerversie van de VoorleesExpress.

Het is een project van Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en Bibliotheek Gooi en meer, bedoeld voor vluchtelingenkinderen tussen de 4 en 10 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij taal en lezen.

Taalterugval
Vrijwilligers lezen daarbij minimaal drie keer tijdens de zomervakantie wekelijks een uur voor samen met de ouders. Zo blijven de kinderen in de vakantie bezig met lezen en taal. Dit verkleint de taalterugval bij kinderen.

In de vakantie maakt de bibliotheek dit extra leuk met een vrijwilliger die thuis komt voorlezen met een speciale thematische verteltas die de kinderen mogen houden.

Leonie Sazias
Een van de vrijwilligers die gaat voorlezen bij een gezin in Huizen is Tweede Kamerlid en presentatrice Leonie Sazias. Zij maakte vanmiddag net als alle andere vrijwilligers kennis met haar 'voorleesgezin'.

Leonie Sazias leer haar 'voorleesgezin' kennen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>