Afbeelding
Foto: Kinderopvang Huizen

'Puzzelen' voor kinderopvang na stintverbod

Mensen

HUIZEN - Het besluit van minister Nieuwenhuizen dat stints niet meer zijn toegestaan op de openbare weg heeft ook gevolgen voor de Stichting Kinderopvang Huizen. Met name als het gaat om de Sport BSO is het 'puzzelen' geblazen om de kinderen vanuit verschillende scholen met autobusjes op te halen.

De stichting heeft twee stints tot haar beschikking (waarvan er één het overigens de laatste tijd vanwege accuproblemen al niet deed) en zette deze tot het drama in Oss dagelijks in. De eerste dagen na het ongeval, waarbij vier kinderen overleden, werd de stint uit respect voor de slachtoffers niet ingezet, vertelt woordvoerder Leonie Loupias. Na een uitgebreide keuring op basis van een ontvangen checklist ging de nog overgebleven stint 'gewoon' weer de weg op. Problemen waren er immers nooit. Overigens waren er wel ouders die aangaven dat hun kind niet in de stint vervoerd mocht worden.

Maar nu is er dus het verbod en blijft de stint sowieso binnen. Autobusjes of gewoon wandelen zijn voorlopig de alternatieven. Loupias kan nog niet aangeven wat er gebeurt wanneer de stint definitief niet meer de straat op mag. "Dat is koffiedik kijken."

Uit de krant