Bijeenkomst voor LHBTI-personen in Huizen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick

Bijeenkomst voor LHBTI-personen in Huizen

  Mensen

HUIZEN - Veiligheid, accepatie en zichtbaarheid zijn enkele onderwerpen die op woensdag 17 oktober aan bod komen tijdens een bijeenkomst voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse (LHBTI) personen uit Huizen.

De bijeenkomst is een initiatief van de gemeente Huizen samen met het COC en Movisie. Wethouder Maarten Hoelscher is ook bij de avond aanwezig. 

In februari werd in de gemeenteraad van Huizen een motie aangenomen om meer specifieke aandacht te besteden aan LHBTI inwoners. Volgens een recente rapportage van het SCP worden Nederlanders wel steeds positiever over LHBTI's, maar tegelijkertijd vindt bijna een derde van de bevolking zoenende mannen 'aanstootgevend' en is er volgens één op de vijf 'iets mis' is met mensen die zich geen man of vrouw voelen.

Mooie opkomst
"Het is daarom heel belangrijk dat er vanuit de gemeente voldoende aandacht is voor LHBTI's. Ik hoop dan ook op een mooie opkomst bij de bijeenkomst, want dit is het moment om te laten weten hoe je dingen ervaart en waar de gemeente en andere organisaties mee aan de slag zouden moeten", aldus Simon Timmerman, voorzitter van COC Midden-Nederland.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 oktober van 19:30 uur tot 21:30 uur in wijkcentrum Meentamorfose (Landweg 5, Huizen). Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk. Voor aanmelden kan contact worden opgenomen met dhr. M. van der Hoeven via m.vanderhoeven@huizen.nl of via telefoonnummer 14-035.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>