Vijf mille Rotary Huizen voor instellingen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De gelukkigen met ene cheque.
De gelukkigen met ene cheque. (Foto: Adriaan Schoorl)

Vijf mille Rotary Huizen voor instellingen

  Mensen

HUIZEN - Vier Gooise instellingen kunnen een mooi bedrag bijschrijven op hun bankrekening. Tijdens een bijeenkomst van de Rotaryclub Huizen maandagavond kregen vertegenwoordigers van Stichting De Droomboom, Voedselbank Gooi & Omstreken, Stichting Huizer Botters en Versa Welzijn elk een bedrag overhandigd van 5.000 euro.

Rotaryclub Huizen bracht het geld bijeen tijdens het vierde Huizer Vis Festijn (HVF) dat in juni werd gehouden in de oude haven van Huizen. Het evenement werd in 2015 voor het eerst georganiseerd en groeide in korte tijd uit tot een nieuwe jaarlijkse traditie in Huizen. Tijdens de laatste editie van het HVF lagen maar liefst 32 Nederlandse botters voor een wedstrijd in de Huizer haven. Aansluitend was er op de botterwerf een groot feest voor jong en oud.

Uit de opbrengst die dit jaar 20.000 euro bedraagt, heeft de Rotaryclub maandag viermaal een cheque van 5.000 euro uitgereikt aan Stichting de Droomboom, de Voedselbank de Botterstichting en Versa Welzijn.

Stichting de Droomboom is een behandelcentrum voor autistische kinderen van 2 tot 8 jaar. Zij gaat het geld besteden aan meer ICT en ruimte.

De Voedselbank Gooi en Omstreken bestaat al twaalf jaar en verzorgt in het Gooi voedselpakketten voor een groot aantal huishoudens die nauwelijks in staat zijn de eindjes aan elkaar te knopen. Het geld wordt besteed aan transportmiddelen.

De Stichting Huizer Botters bezit vier botters en heeft zich tot doel gesteld de authentieke botters in stand te houden. Met deze donatie kan er professioneel gereedschap voor reparatie worden aangeschaft. Versa Welzijn en met name het Geheugenhuis, kiest voor meer ontspanning voor haar cliënten onder andere door de aanschaf van een tovertafel.

Rotaryclub Huizen is in 1972 opgericht en onderdeel van Rotary International een serviceclub met wereldwijd 1.6 miljoen leden. Vorig jaar heeft Rotaryclub Huizen 30.000 euro aan diverse lokale goede doelen geschonken. De Club blijft altijd geïnteresseerd in de wensen die er lokaal zijn en waaraan zij kan meehelpen ze te realiseren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>