Henk en Maria Visser met wethouder Bert Rebel die hen kwam feliciteren.
Henk en Maria Visser met wethouder Bert Rebel die hen kwam feliciteren. Foto: Bob Awick

Maria en Henk Visser 50 jaar getrouwd

Mensen

HUIZEN Maria de Graaf en Henk Visser vieren vandaag hun 50-jarige bruiloft. Namens de gemeente kwam wethouder Bert Rebel langs om het echtpaar te feliciteren.

"Het was 50 jaar geleden lang niet zo mooi weer", herinnert Maria zich nog van haar trouwdag in Spakenburg, waar zij vandaan komt.

Gestormd
"De dag ervoor had het zo hard gestormd dat de bomen uit de grond waren gewaaid. Op onze trouwdag was het nog steeds winderig en regenachtig."

Maria was bijna 18 toen ze de 25-jarige Henk ontmoette. "Op zaterdag gingen we vaak een patatje halen bij de snackbar. Daar was hij met zijn vrienden."

Praatje maken
"Hij zei tegen mij dat hij me ergens had gezien, maar dat was helemaal niet zo. Hij wilde gewoon een praatje maken." De weken daarna kwam Henk weer met zijn vrienden en het paar trouwde uiteindelijk. Ze kregen drie kinderen en hebben ook al drie kleinkinderen.

Om het 50-jarig huwelijk te vieren, gingen ze na het bezoek van de wethouder naar 't Visnet om feest te vieren met hun grote familie. "Ik kom uit een gezin met 10 kinderen en Henk uit een gezin met 8 kinderen. Ze leven nog allemaal."

Uit de krant