Hans en Gerda met wethouder Marlous Verbeek.
Hans en Gerda met wethouder Marlous Verbeek. Foto: Bob Awick

Gerda en Hans de Graaff 50 jaar getrouwd

Mensen

HUIZEN - Gerda Rienstra en Hans de Graaff zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Daarom kwam wethouder Marlous Verbeek langs om het echtpaar namens de gemeente te feliciteren.

"Ik had het niet verwacht dat er een wethouder langs zou komen", zegt Gerda. "Bij mij grootouders was wel een muziekkorps langs gekomen indertijd. Dan moest je wel een donatie doen. Wij hebben echter al het korps gehad op ons trouwen."

Muziekkorps Beatrix
Gerda en Hans leerde elkaar namelijk kennen bij muziekkorps Beatrix in Hilversum, waar ze beiden woonden. "Hij was trompetist en ik zat bij de doedelzakband die toen nog deel uitmaakte van het korps."

In Hilversum woonde het paar in een huurflat en toen de kinderen, een jongen en een meisje, wat ouder werden, wilden ze verhuizen. "Uiteindelijk konden we in Huizen een mooie woning kopen. We wonen hier nu pas 35 jaar", zegt ze lachend.

Spannend
Ze vertelt dat de overstap van huur naar kopen best spannend was. "Er kwamen natuurlijk nog allerlei lasten bij, maar huren was ook duur en we hebben het prima gered."

Na het bezoek van de wethouder zijn Gerda en Hans lekker gezellig samen uit eten gegaan. "We vieren het ook nog met onze twee kinderen, schoondochter en inmiddels twee kleinzoons van 9 en bijna 12 jaar oud."

Disneyland
"We gaan eind november een weekeinde naar Disneyland. Mijn oudste kleinzoon verheugt zich al op alle achtbanen waar hij in kan. Ik blijft liever op de grond."

Uit de krant