Annie en Henk Kooij 60 jaar getrouwd | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Henk en Annie Kooij met in het midden burgemeester Sicko Heldoorn.
Henk en Annie Kooij met in het midden burgemeester Sicko Heldoorn. (Foto: Bob Awick)

Annie en Henk Kooij 60 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Annie Honing (80) en Henk Kooij (84) waren gisteren 60 jaar getrouwd. Omdat het paar toen nog heerlijk genoot van een weekeinde weg, kwam burgemeester Sicko Heldoorn vandaag op bezoek om het paar namens de gemeente te feliciteren.

Annie kent Henk al vanaf haar 14 jaar. Beide zijn echte Huizers en hebben elkaar ontmoet op de 'baan'. Het stuk van de Lindelaan waar men ging flaneren. "De jongens liepen aan de ene kant en de meiden aan de andere kant", vertelt Annie.

Scheepsbouwer
Op vier jaar na hebben ze altijd in Huizen gewoond. "Ik heb als scheepsbouwer een tijdje in Muiden gewerkt. Daarom zijn we daar gaan wonen", legt Henk uit. "Daar voor heb ik bij Janus Kok gewerkt hier in Huizen."

Het echtpaar heeft twee kinderen, een zoon die in Muiden werd geboren en een dochter toen ze weer in Huizen woonden. Met hen, kleinkinderen, vrienden en naaste familie hebben ze hun diamanten huwelijksfeest gevierd bij de Brassershoeve. Ook was het paar een lang weekeinde weg. "Ik had een mooi bossie bloemen neer laten zetten", zegt Henk.

Toekomst
Als het aan Annie ligt zullen ze in de toekomst ook hopelijk hun 65-jarig huwelijk vieren. "Als we het halen", tekent ze daarbij aan. Henk heeft diverse gezondheidsproblemen, maar laat zich zo min mogelijk in de weg leggen daardoor. "Je moet er uiteindelijk zelf wat van maken!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>