VriendenLoterij vervult hartenwens van Benjamin (2) | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Benjamin (r) kan nu samen met zijn ouders en broer Lucas er op uit met de fiets.
Benjamin (r) kan nu samen met zijn ouders en broer Lucas er op uit met de fiets. (Foto: VriendenLoterij)

VriendenLoterij vervult hartenwens van Benjamin (2)

  Mensen

HUIZEN Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de tweejarige Benjamin uit Huizen vandaag. Zijn familie kreeg een bakfiets met extra veel ondersteuning, zodat ze met hem kunnen fietsen.

Benjamin heeft de verlammende spierziekte GBS. Het Prinses Beatrix Spierfonds deed daarom voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij.

Herstellen
Floor Bökkerink van het Prinses Beatrix Spierfonds: "Benjamin is twee jaar en heeft de spierziekte GBS gekregen toen hij 8 maanden oud was. De verwachting is dat hij nog minstens twee jaar moet herstellen voordat duidelijk is wat de blijvende restverschijnselen zullen zijn."

"Dit was een grote klap voor zijn ouders. Vanwege zijn spierziekte krijgt Benjamin snel zenuwpijn en houdt hij zitten niet lang vol, waardoor een normaal fietszitje geen optie is. Het gezin is geadviseerd om een bakfiets aan te schaffen met extra veel (hoofd)ondersteuning voor Benjamin."

Uitkomst
Benjamins moeder Stephanie is blij verrast: "Benjamin kan zelf niet fietsen of achterop een normale fiets, dus deze bakfiets is een enorme uitkomst! We kunnen eindelijk weer met het hele gezin met de fiets op pad, want voorheen moesten we alles met de auto doen. Heerlijk!"  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>