Daniëlle (r) is met hulp hard aan de slag voor het sinterklaasfeest van de Facebookgroep 'Gun het een ander gratis (huizen)'.
Daniëlle (r) is met hulp hard aan de slag voor het sinterklaasfeest van de Facebookgroep 'Gun het een ander gratis (huizen)'. (Foto: Bob Awick)

'Gun het een ander gratis (huizen)' viert jubileum met sinterklaasfeest

  Mensen

HUIZEN - De Facebookgroep 'Gun het een ander gratis (huizen)' werd vorig jaar opgericht door Daniëlle van Hoorn met de steun van haar man Hans. Inmiddels krijgen zo'n 20 gezinnen wekelijks een voedselpakket en zijn er al heel veel goederen van eigenaar gewisseld.

Om het eenjarig jubileum te vieren, is er voor deze gezinnen nu een sinterklaasfeest op poten gezet. "We wilden dat eigenlijk vorig jaar al doen, maar het was te kort dag om dat te realiseren. Dit jaar wordt het jubileum daarom wel gevierd met een mooi feest voor deze 20 gezinnen", laat ze weten.

Geholpen
Daarbij wordt ze geholpen door haar buurvrouw Mariska van der Veer. "Zij helpt me ook met het uitgeven van de goederen en plaatst dingen op Facebook", legt Daniëlle uit.

Ook moeder en dochter Mariska en Jacqueline Koppen, vaste donateurs van goederen, helpen bij de voorbereidingen van het sinterklaasfeest. "We vinden het hartstikke leuk om te doen voor de kinderen en helpen en denken graag mee", aldus Mariska. Haar dochter Jacqueline knikt instemmend.

Feest
De groep is al een heel eind op weg. Een locatie is geregeld en op vrijdag 30 november na schooltijd vindt het feest plaats. "Sinterklaas komt graag met een aantal Pieten. Wel moesten we beloven om hem dan te helpen. Je ziet het, we zijn al druk bezig met het inpakken van pakjes", zegt Daniëlle.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten