Esther is ervaringsdeskundige en maakte ook een aantal kunstwerken die te zien zijn.
Esther is ervaringsdeskundige en maakte ook een aantal kunstwerken die te zien zijn. Foto: Bob Awick

Tentoonstelling 'Kracht uit geweld' geopend

Mensen

HUIZEN - Wethouder Maarten Hoelscher heeft vanmiddag de tentoonstelling 'Kracht uit geweld' in de bibliotheek aan Plein 2000 geopend.

De kunstwerken van mensen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld of kindermishandeling zijn tot en met 31 december te zien op de bovenste etage van de bibliotheek.

Kindermishandeling
"Vandaag is de week tegen kindermishandeling begonnen. Uit de cijfers blijkt dat in elke klas wel een kind zit dat hier mee te maken heeft", liet de wethouder weten.

"Kindermishandeling moet de wereld uit en iedereen kan daar een bijdrage aan leveren, groot of klein. De kunstenaars doen dit met hun werk hier."

Eenzaamheid
Wat hem opviel, was de eenzaamheid die in veel werken naar buiten komt. "Ik kan me niet indenken hoe dat voelt. We moeten dit echt bespreekbaar maken."

Esther Veerman, initiator van de tentoonstelling, vertelde daarna haar persoonlijke verhaal. Door incest liep zij een trauma op.

Trauma
Een trauma, waar ze pas op latere leeftijd achter kwam, omdat veel mensen niet doorvroegen. Ze heeft het nu aangepakt en weet nu wat liefde is.

"Het is wel een kwestie van blijven oefenen. Niets is mij aan komen waaien. Ik heb het allemaal moeten leren. Maar we leven nog en zijn opgestaan. Dat laten we zien in onze werken."

Hulp
Wie hulp nodig heeft of vragen kan terecht bij Veilig Thuis Regio Gooi en Vechtstreek via 0800-2000 of voor meer informatie gaan naar veiligthuisgv.nl. Bij nood kan 112 gebeld worden.

Uit de krant