Winkelpand Kerkstraat omgetoverd tot pop-upherberg | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Jan Verkerk, derde van rechts, in de relaxhoek met enkele vrijwilligers die druk zijn om van de winkel een herberg te maken.
Jan Verkerk, derde van rechts, in de relaxhoek met enkele vrijwilligers die druk zijn om van de winkel een herberg te maken. (Foto: Bob Awick)

Winkelpand Kerkstraat omgetoverd tot pop-upherberg

  Mensen

HUIZEN De kerken hebben het winkelpand aan de Kerkstraat 5 omgetoverd tot een pop-upherberg. Iedereen kan hier vanaf vandaag, 1 december, vanaf 10 uur binnenlopen.

De herberg is deze maand geopend op woensdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Vrijdagavond is de herberg tot 21.00 uur geopend en in de avond zijn met name jongeren welkom. De herberg is er een maand en sluit 31 december zijn deuren.

Leegstaande gebouwen
"We kwamen op het idee door de vele leegstaande gebouwen in het dorp", vertelt evangelist Jan Verkerk van de Hervormde Gemeente in Huizen. "Daar wilden we iets mee gaan doen."

"Zo'n drie weken geleden zijn we met een aantal mensen om tafel gaan zitten en toen werd dit idee geboren. Sindsdien is er veel enthousiasme om er iets moois van te maken."

Vrijwilligers
Bij het opzetten van de herberg zijn nu al zo'n vijftig vrijwilligers betrokken en dat aantal wordt nog eens verdubbeld als de herberg open is. "Het is heel fijn om te zien dat zo veel mensen mee willen werken", zegt hij.

Een van de medewerkers die op dat moment bezig is met enkele klusjes zegt dat het ook fijn is om niet vast met iets bezig te zijn. "Het is nu twee uurtjes en later nog eens."

Kerken
Alle kerken zijn bij het initiatief betrokken, vertelt Jan. "Niet alle kerken kunnen echter vrijwilligers leveren omdat er in de maand december al veel gepland staat, maar de herberg wordt wel door iedereen ondersteund en iedereen kan hier terecht. Ook mensen die niet kerkelijk zijn of geloven."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>