Ook dit jaar extraatje minimagezinnen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
In het pakket zit onder andere een bon van 100 euro voor aankopen in een supermarkt.
In het pakket zit onder andere een bon van 100 euro voor aankopen in een supermarkt. (Foto: Pixabay)

Ook dit jaar extraatje minimagezinnen

  Mensen

HUIZEN - Net als vorig jaar heeft de gemeente vorige week cadeaupakken uitgereikt aan gezinnen met kinderen die van een minimum inkomen moeten leven.

Naast een bon van 100 euro die in de supermarkt kan worden besteed, bevat het pakket een VVV-bon ter waarde van 50 euro per kind. Die VVV-bon is specifiek bedoeld voor cadeaus voor kinderen tot 18 jaar.

Verzachten
Het gaat in totaal om 225 gezinnen. Zij zijn per brief uitgenodigd om het cadeaupakket op te halen. Wethouder Maarten Hoelscher: "Armoede kunnen wij helaas niet uitbannen. Wel kunnen we iets doen om de decembermaand te verzachten."

"Daarom besteden wij de zogenaamde Klijnsma-gelden aan kinderen zoals bedoeld in de wet en is afgesproken in het collegeprogramma."

Klijnsma-gelden
Elk jaar ontvangen gemeenten aanvullende middelen van het Rijk, de zogenaamde Klijnsma-gelden. Dat geld is bedoeld voor met name kinderen die opgroeien in situaties waar sprake is van een laag inkomen.

De feestdagen zijn een extra dure periode. Bij minimagezinnen met kinderen is er meestal geen geld voor cadeaus of een feestelijke maaltijd. Voor kinderen - maar ook voor hun ouders - is dit niet altijd makkelijk.

Extraatje
Daarom gebruikt de gemeente een deel van de 'Klijnsma-gelden' voor een extraatje voor de feestdagen voor kinderen uit gezinnen die van een minimum leven, zoals bijstandsouders met kinderen en ouders die alleen bijzondere bijstand hebben gekregen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>