Scholieren schrijven kaarten en brieven in het gemeentehuis.
Scholieren schrijven kaarten en brieven in het gemeentehuis. Foto: Bob Awick

Scholieren schrijven tegen onrecht

Mensen

HUIZEN - Scholieren van 3 havo en vwo van SG Huizermaat en het Erfgooierscollege hebben vandaag in het gemeentehuis van Huizen tijdens de jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty geschreven tegen onrecht.

Vandaag is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens en schrijven er wereldwijd honderdduizenden mensen 24 uur lang voor mensen die gevangen zijn genomen en geen eerlijk proces krijgen.

Vrouwelijke mensenrechtenactivisten
De schrijfactie 'Write for Rights' zet zich deze keer in voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering of zich niet laten wegsturen van hun land.

Hiervoor is door Amnesty gekozen, omdat vrouwen die hun nek durven uit te steken nog vaker dan mannen te maken krijgen met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Burgemeester
De actie in Huizen werd vanmorgen geopend door wethouder Marlous Verbeek en burgemeester Sicko Heldoorn schreef zelf ook mee met de scholieren.

In de hal bij de raadszaal zijn ook kunstwerken en gedichten van de leerlingen tentoongesteld, die zij hebben gemaakt in aanloop naar de schrijfmarathon.

Uit de krant