Burgemeester Sicko Heldoorn reikt de prijzen uit.
Burgemeester Sicko Heldoorn reikt de prijzen uit. Foto's: Amnesty Huizen

Prijsuitreiking gedichtenwedstrijd Amnesty

Mensen

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn heeft onlangs in het gemeentehuis 58 leerlingen uit de groepen 7/8 een prijs uitgereikt. Zij waren de prijswinnaars van de gedichtenwedstrijd van Amnesty International. Er deden honderden leerlingen mee.

De hele raadzaal was vol met de prijswinnaars, hun familie en leerkrachten. Het was de 18e keer dat deze gedichtenwedstrijd rond het thema Kinderrechten werd georganiseerd, die elke keer weer mooie, ontroerende en originele gedichten oplevert.

Gedichten
Uit de winnende gedichten worden twee gedichten gekozen die tijdens de 4 mei herdenking volgend jaar worden voorgelezen. De gedichten kunnen tot de Nieuwjaarsreceptie op 8 januari in de gang van het gemeentehuis gelezen worden. Hier zijn ook de zelfgemaakte mensenrechten affiches van leerlingen van het Erfgooiers College te zien.

Het voortgezet onderwijs doet ook mee aan Amnesty acties. Op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, zijn in het gemeentehuis honderden brieven geschreven om mensen vrij te krijgen.

Groetenactie
In de week voor de kerstvakantie wordt op de Huizermaat en het Erfgooiers College meegedaan aan de jaarlijkse groetenactie aan onschuldige gevangenen en slachtoffers van mensenrechten schendingen overal in de wereld.

Met zo'n groetenkaart wordt deze mensen hoop gegeven, sterkte gewenst en weten zij dat ze niet vergeten worden. Vaak verbeteren hun leefomstandigheden door grote internationale aandacht en in sommige gevallen komen gevangenen zelfs eerder vrij.

De prijswinnaars.

Uit de krant