Je kunt iemand verrassen door iets voor een ander te doen of een kaartje te sturen.
Je kunt iemand verrassen door iets voor een ander te doen of een kaartje te sturen. Foto: Pixabay

Huizenvoorelkaar zoekt 'Secret Santa's'

Mensen

HUIZEN - Huizenvoorelkaar roept de inwoners van Huizen op om iets voor een ander te betekenen tijdens de feestmaand december. Dat hoeft niet groots te zijn, een klein gebaar kan al veel impact maken.

December is voor veel mensen een feestmaand vol met lekker eten en gezelligheid. Helaas zijn er ook mensen waarvoor december een maand is waarin zij geconfronteerd worden met minder aangename dingen. Een derde van de ruim 41.500 Huizers voelt zich bijvoorbeeld wel eens eenzaam.

Secret Santa
Huizenvoorelkaar gaat op zoek naar diverse 'Secret Santa's' in de gemeente Huizen. Het idee van 'Secret Santa's' betekent dat iemand in het geheim een cadeautje koopt voor iemand anders.

"Nu gaan wij geen cadeautjes uitdelen maar wel een helpende hand of een lieve boodschap", zegt Jolanda Westrum, directeur van Vrijwilligerscentrale Huizen, waar Huizenvoorelkaar onderdeel van is.

Wandelen
"Wij zoeken bijvoorbeeld 'Swingende Santa's' die kerstliedjes zingen met ouderen van een verzorgingstehuis, 'Wandel Santa's die met bewoners van 'de Bolder' wandelen naar de kerststal van Paul Schiffers op de Kombuis in Huizen, 'Smullende Santa's' die een lekkere maaltijd willen klaarmaken of de 'Arrenslee Santa's voor vervoer."

Huizenvoorelkaar gaat zelf ook aan de slag als 'Secret Santa'. Zij gaan kerstkaarten schrijven aan inwoners die een steuntje in de rug, wat extra aandacht of gewoon een warme groet kunnen gebruiken tijdens de feestdagen.

Opgeven
"Iedereen kan meedoen en iemand opgeven voor een kaartje. Iemand een steuntje in de rug geven, hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn", aldus Jolanda. "Je kunt je opgeven als 'Secret Santa' via huizenvoorelkaar.nl/secretsanta. Voor meer informatie kun je contact opnemen via 035-5267553 of info@huizenvoorelkaar.nl

Uit de krant