De organisatoren van de 'Samenloop voor Hoop' met de award.
De organisatoren van de 'Samenloop voor Hoop' met de award. Foto: Bob Awick

Huizer van het Jaar: 'Samenloop voor Hoop'

Mensen

HUIZEN Het Nieuwsblad voor Huizen heeft de orgnisatie achter 'Samenloop voor Hoop' uitgeroepen tot Huizer van het Jaar 2018.

De eretitel wordt sinds 2015 door deze krant uitgeroepen. Het eerste jaar werd de prijs gegeven aan MTB Team Huizen, dat voor de ziekte Duchenne een bedrag van 86.000 euro bij elkaar fietste. In 2016 kreeg de organisatie van de Huizerdag de prijs voor haar 30-jarige jubileum en het organiseren van een dag die bij uitstek een positieve uitstraling heeft voor het dorp. Vorig jaar bracht de actie 'Huizen voor Sint-Maarten' ruim 40.000 euro op en was een waardige opvolger voor de prijs.

Positieve bijdrage 
De redactie verraste Caroline Rippen en Evert van der Roest na een interview met het ereschild. De award wordt toegekend aan een persoon of organisatie die in de krant aan bod kwam, iets uitzonderlijks heeft gedaan en daarmee anderen inspireert en bijdraagt aan een positieve uitstraling van Huizen.  

Met een opbrengst van 129.346,16 euro was het overduidelijk dat dit jaar de prijs naar de Samenloop voor Hoop'' moest gaan. Het evenement kreeg maar liefst 32 teams op de been die meededen aan een 24-uursmarathon om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De kaarsenceremonie die om 23.00 uur plaatsvond tijdens de loop op 29 juni was een van de vele emotionele momenten van het evenement. Daarbij werden de mensen herdacht die zijn overleden aan kanker of nog strijden tegen de ziekte.

Lees verder in de digitale editie

Joost Bouwmeester maakte een mooi aftermovie van het evenement:

Uit de krant