Jeugd en Gezin biedt een gratis cursus aan voor kersverse ouders.
Jeugd en Gezin biedt een gratis cursus aan voor kersverse ouders. Foto: iStock

Cursus 'Baby in huis' voor kersverse ouders

Mensen

HUIZEN - Speciaal voor kersverse ouders biedt Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek de cursus 'Baby in huis'. Baby in huis is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 4 weken en 4 maanden oud.

De cursus wordt gehouden in het Holleblok en start 7 januari en vindt plaats op vier opeenvolgende maandagen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Nieuwe situaties
De eerste maanden met een baby kom je voor allerlei nieuwe situaties te staan. Leuk en tegelijkertijd ook spannend. Wat heeft mijn baby nodig? Doe ik het wel goed? Hoe pakken andere ouders dit aan?

Tijdens de cursus ontvang deelnemers informatie over de ontwikkeling van hun baby en hoe ze die kunnen stimuleren. Ook krijgen ze tips over het herkennen van kleine signalen bij het kind en hoe je daarop kunt inspelen. Hoe sluit je aan bij het ritme van je kind, qua slapen, voeding en huilen?

Ervaringen
Verder is er ruimte voor het bespreken van de beleving van het ouderschap en het delen van ervaringen met andere ouders. Dat geeft vaak herkenning en zelfvertrouwen.

Aan het volgen van deze cursus zijn geen kosten verbonden. Ouders uit de hele regio Gooi en Vechtstreek zijn welkom. Jeugd en Gezin raadt ouders aan allebei te komen, zodat ze samen kunnen toepassen wat ze hebben geleerd.

Gewogen
Ook de baby is van harte welkom, die kan na afloop ook nog even gewogen worden. Voor informatie en aanmelden: jggv.nl onder het kopje 'Cursussen', 035-69 26 350 of cursussen@jggv.nl.

Uit de krant